INTERCOOLT a aratat ca “Diversitatea face Diferenta”, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupul de iniţiativă interculturală al tinerilor din judeţul Suceava, INTERCOOLT, împreună cu reprezentanţi din cadrul Fundaţiei Parteneri pentru Dezvoltare Rurală (FPDL) şi Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României s-au reunit marţi, la Casa Polonă din Suceava, pentru a face un bilanţ al activităţii desfăşurate până în prezent.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele proiectului “Diversitatea face Diferenţa”, finanţat prin programul “Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene şi cofinanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

“Diversitatea face diferenţa” este un proiect ce s-a derulat în perioada noiembrie 2011 – aprilie 2012, la Suceava, care a avut ca obiectiv promovarea unei culturi a participării active în rândul tinerilor din judeţul Suceava, concomitent cu promovarea dialogului între etniile şi culturile care coexistă în această zonă.

„Dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună şi de a pune în valoare diferenţele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de initiaţive care să vină în întâmpinarea nevoilor comunităţilor din judeţul Suceava”, a transmis coordonatorul proiectului “Diversitatea face diferenţa”, Andreea Buzec. Aceasta şi-a arătat uimirea, dar şi mulţumirea în ceea ce priveşte numărul mare de tineri care s-au regăsit în conţinutul acestui proiect şi care s-au implicat activ în ideea de interculturalitate.

Potrivit organizatorilor şi oamenilor implicaţi, “Diversitatea face Diferenţa” reprezintă în fond prima strategie pentru dezvoltare interculturală a judeţului Suceava. S-a pus accent pe dialog intercultural, implicare în promovarea diversităţii ca resursă pentru dezvoltarea unui teritoriu prin parteneriat şi voluntariat, s-au organizat evenimente în notă interculturală, şi bineînţeles activităţi ale grupului de iniţiativă INTERCOOLT.

Întâlnirea de marţi de la Dom’ Polski a reprezentat pentru tinerii din INTERCOOLT şi un prilej prin care au putut să îşi exprime părerea vis-a-vis de experienţa trăită prin acest proiect. “Mă bucur că sunt între oameni cu care împreună am făcut ceva să se mişte. Ceasul a început să bată pentru dialogul intercultural la Suceava. Pentru mine personal a fost o provocare. Deşi la început am fost puţin sceptic, am încercat, iar surprinzător, lucrurile au mers foarte bine”, a declarat Bogdan Sorin Popescu, PR manager în cadrul INTERCOOLT.

Manifestarea s-a încheiat cu o prezentare power point prin care au fost atinse toate evenimentele interculturale şi activităţile desfăşurate de membrii INTERCOOLT în cadrul proiectului “Diversitatea face Diferenţa”.


Intră acum și în grupul de