Trei zile speciale cu muzica de calitate in sala Dom Polski din municipiul Suceava. Vezi aici despre ce eveniment este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de vineri şi până duminică inclusiv, municipiul reşedinţă de judeţ va fi gazda celei de-a XXXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Instrumentală „Lira de Aur”.

Anul acesta manifestarea culturală se află sub patronatul direct al administraţiei publice locale sucevene, după ce Ministerul Educaţiei a abandonat finanţarea festivalului.

În cadrul ultimei conferinţe de presă susţinută în acest mandat de primarul în exerciţiu al Sucevei, Ion Lungu, pe parcursul zilei de miercuri, acesta a declarat că ediţia din 2012 se bucură de o finanţare de la bugetul local de 500 de milioane de lei.

Mai mult, în deschiderea Festivalului, preşedintele onorific al manifestării şi al juriului de specialitate, până de curând rector al Facultăţii de Arte din Iaşi, Viorel Munteanu, va primi din partea edilului şef al municipiului diploma de Cetăţean de Onoare al Sucevei.


Intră acum și în grupul de