A crescut numarul de locuri bugetate alocate Univesitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, pentru admiterea in anul universitar 2012-2013


Intră acum și în grupul de

Numărul de locuri bugetate alocate Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru admitere în anul universitar 2012-2012 a crescut cu 14%, informează într-un comunicat de presă, Adina Ignat, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acesteia, Guvernul României a alocat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava un număr de 1.000 de locuri bugetate pentru admiterea din acest an la programele de studii de licenţă.

La acestea se adaugă 106 locuri bugetate cu bursă pentru tineri de origine română din Republica Moldova, care au susţinut bacalaureatul în Moldova şi 30 de locuri bugetate, cu bursă, pentru tineri de origine română din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România. „Se constată o creştere cu 14% a numărului de locuri bugetate alocate USV în comparaţie cu cel din 2011, locuri ce vor fi alocate preponderent către programele de studii ierarhizate în clasele A şi B şi către programele nou înfiinţate de USV în domeniul Sănătate”, se arată în document.

„Memoriul depus pentru justificarea acestei creşteri la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de către conducerea Universităţii şi susţinut de personalităţi publice locale are la bază trei argumente principale: Aproximativ 50% dintre programele de studii ale USV au fost ierarhizate în clasele de excelenţă A şi B şi peste două treimi dintre studenţii actuali ai USV studiază la aceste programe. Acest rezultat este superior tuturor universităţilor considerate drept centrate pe educaţie şi multor universităţi centrate pe educaţie şi cercetare; Locuitorii din Regiunea istorică a Moldovei şi Bucovinei au fost defavorizaţi în ultimii ani prin alocarea unui loc bugetat la 500 de locuitori în condiţiile în care media la nivel naţional a fost de un loc bugetat la mai puţin de 350 de locuitori.

De asemenea, contribuţia Universităţii la bugetul de stat a devenit mai mare decât fondurile alocate pentru tinerii susţinuţi de către stat pentru efectuarea studiilor la universitatea noastră. Acest fapt este datorat creşterii semnificative a veniturilor obţinute de universitate prin proiecte de dezvoltare şi cercetare”, explică Adina Ignat.

„Mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au susţinut în demersurile noastre şi care apreciază progresul instituţional remarcabil înregistrat de Universitatea << Ştefan cel Mare >> din Suceava în ultimii ani. Totodată, asigurăm întreaga comunitate de angajamentul conducerii universităţii pentru creşterea calităţii şi performanţei atât în activitatea didactică cât şi în cea de cercetare”, transmite Ignat în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de