Alti trei copii de la Gradinita „1,2,3” din Burdujeni au fost diagnosticati cu meningita acuta virala


Intră acum și în grupul de

Încă doi copii au fost internaţi la Sectia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, în cursul zilei de miercuri cu diagnosticul meningită acută virală, un al treilea caz, cu acelaşi diagnostic, prezentându-se în cursul nopţii de miercuri, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit acestora, ultimile trei cazuri au fost depistate la o fetiţă de 5 ani şi la doi băieţi în vârstă de 4, respectiv 6 ani.

“Totalul cazurilor în focar sunt 9, dintre care un adult şi 8 copii. În cursul zilei de joi, împreună cu un specialist epidemiolog venit de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, am verificat modul în care personalul grădiniţei s-a conformat măsurilor stabilite anterior, fiind făcute şi recomandări suplimentare.

Deoarece rezultatele investigaţiilor de laborator ne vor fi comunicate în cursul zilei de luni, 11 iunie 2012, am recomandat prelungirea şi pentru acea zi a perioadei de închidere temporară a unităţii.

În cursul zilei de vineri va fi efectuată o nouă dezinfecţie generală, de către specialiştii DSP Suceava, urmând ca sâmbătă să fie recoltate noi teste de salubritate”, mai arată reprezentantii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de