Focarul de meningita de la Gradinita „1,2,3” din Burdujeni totalizeaza deja 13 cazuri


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor din focarul de meningită acută virală depistat la Grădiniţa “1,2,3” din cartierul Burdujeni a ajuns la 13, informează reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit acestora, în cursul zilei de joi au mai fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava încă 3 copii, cu diagnosticul meningită acuta virală. Un al patrulea caz, cu acelaşi diagnostic, s-a prezentat în cursul dimineţii de vineri. Ultimile 4 cazuri de meningită au fost înregistrate la o fetiţă de 5 ani, la doi băieţi în vârstă de 6 ani şi la un băiat de 4 ani.

Focarul de meningită acută virală de la Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni totalizează în prezent un număr de 13 cazuri, din care o educatoare şi 12 copii.

Specialiştii DSP au efectuat vineri la prânz o dezinfecţie generală la Grădiniţa “1,2,3”.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a stabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţean Suceava ca Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost identificat un focar de meningită acută virală să fie închisă inclusiv luni 11 iunie 2012.


Intră acum și în grupul de