Focarul de meningita de la Gradinita „1,2,3” din Burdujeni totalizeaza deja 13 cazuri

Numărul cazurilor din focarul de meningită acută virală depistat la Grădiniţa “1,2,3” din cartierul Burdujeni a ajuns la 13, informează reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit acestora, în cursul zilei de joi au mai fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava încă 3 copii, cu diagnosticul meningită acuta virală. Un al patrulea caz, cu acelaşi diagnostic, s-a prezentat în cursul dimineţii de vineri. Ultimile 4 cazuri de meningită au fost înregistrate la o fetiţă de 5 ani, la doi băieţi în vârstă de 6 ani şi la un băiat de 4 ani.

Focarul de meningită acută virală de la Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni totalizează în prezent un număr de 13 cazuri, din care o educatoare şi 12 copii.

Specialiştii DSP au efectuat vineri la prânz o dezinfecţie generală la Grădiniţa “1,2,3”.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a stabilit împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţean Suceava ca Grădiniţa „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost identificat un focar de meningită acută virală să fie închisă inclusiv luni 11 iunie 2012.