Presedintele de onoare al juriului Festivalului „Lira de Aur”, prof.univ.dr. Viorel Munteanu, a fost numit Cetatean de Onoare al Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a oferit vineri, în cadrul Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului reşedinţă de judeţ, preşedintelui onorific al manifestării şi al juriului de specialitate, prof.univ.dr. Viorel Munteanu.

“Consiliul Local al municipiului Suceava conferă titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava domnului prof. univ. dr. Viorel Munteanu, pentru întreaga contribuţie adusă la Festivalul << Lira de Aur >> ”, a declarat Ion Lungu.

Încântat de distincţia obţinută, Viorel Munteanu, fost rector al Facultăţii de Arte din Iaşi a luat cuvântul şi a ţinut să evidenţieze că „întotdeauna când a venit la Festival a fost înapoi acasă”. “Respir aerul Sucevei, văd toată lumea cu care am colaborat. Mă bucur enorm că prin acest festival-concurs, Suceava devine, încet, un centru al excelenţei pentru tineret”, a spus prof.univ.dr. Viorel Munteanu.

El i-a propus primarului Ion Lungu să organizeze anual la Suceava o tabără internaţională pentru tineret în care tinerii să aibă posibilitatea să cânte. „Eu dintotdeauna m-am apropiat de această echipă de la Suceava pentru că există, şi pentru că se vede nivelul performant la care lucrează”, a mai apreciat compozitorul Viorel Munteanu.


Intră acum și în grupul de