575.000 de suceveni si 400 de cetateni straini sunt asteptati duminica la urne


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava, sunt aşteptaţi duminică, 10 iunie, la urne un număr de 574.901 alegători, care se regăsesc în copiile de pe listele electorale permanente şi un număr de 385 de cetăţeni ai Uniunii Europene ce au reşedinţa în 52 de localităţi din judeţ înscrişi în copiile de pe listele electorale complementare, informează prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Instituţia Prefectului judeţului Suceava a finalizat vineri acţiunea de distribuire a buletinelor de vot către preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie municipale, orăşeneşti şi comunale. Aceştia împreună cu primarii au ridicat în cursul celor două zile 7 şi 8 iunie a.c. buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, timbrele autocolante şi celelalte materiale necesare procesului electoral. Distribuirea s-a făcut sub pază militară de la sediul SC Tipo-Lidana SRL din Suceava.

Prefectul Florin Sinescu mai arată în comunicatul de presă că duminică, 10 iunie 2012, cetăţenii cu drept de vot din judeţul Suceava vor vota pentru 114 mandate de primar, 1.528 mandate de consilieri locali, 1 mandat de preşedinte de consiliu judeţean şi 36 de mandate pentru consilieri judeţeni. Un număr de 419 persoane nu au drept de vot, ca urmare a lipsirii acestora de drepturi electorale. „Organizarea cu corectitudine a alegerilor a fost şi este obiectivul nostru principal. Este menirea Instituţiei Prefectului şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor să ducă la bun sfârşit procesul electoral conform legii. Solicit preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare să colaboreze cât se poate de bine cu cei ai birourilor de circumscripţii, pentru rezolvarea în timp util a oricărei probleme care poate apărea în desfăşurarea procesului electoral. Jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi personalul din cadrul ISU care vor asigura potrivit legii paza secţiilor de votare şi desfăşurarea în bune condiţii a întregului proces electoral, trebuie să intervină prompt în vederea sancţionării celor care nu respectă legislaţia electorală în vigoare”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

Pentru alegătorii care se vor prezenta la urne în judeţul Suceava au fost tipărite un număr de 2.556.600 buletine de vot, în 230 de modele, din care câte 114 pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali, un model pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean şi un model pentru alegerea consilierilor judeţeni. În judeţul Suceava sunt constituite un număr de 538 de secţii de votare din care 119 secţii sunt în municipii, 68 secţii în oraşe şi 351 în comune. Alegerea primarilor se va face într-un singur tur de scrutin, cel de-al doilea tur de scrutin urmând a se desfăşura doar în caz de balotaj – adică egalitate la numărul de voturi după primul tur de scrutin. Votarea începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.


Intră acum și în grupul de