Tigari de contrabanda in valoare de peste un miliard de lei vechi, confiscate de politistii de frontiera cu focuri de arma la granita cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Focurile de armă se aud din ce în ce mai des în ultima perioadă în apropierea graniţei de nord a judeţului Suceava cu Ucraina, acolo unde organele de ordine încearcă pe cât pot să stopeze traficul cu ţigări de contrabandă.

Potrivit datelor pe care le deţinem, acelaşi lucru s-a petrecut şi pe parcursul zilei de sâmbătă când în jurul orelor 15:00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră către localitatea Vicovu de Sus.

“Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea bărbaţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor legale prin voce au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. În urma acţiunii au fost reţinute două persoane, un tânăr de 22 ani, domiciliat în localitatea Putna şi altul de 28 de ani din localitatea Vicovu de Sus”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

La cercetarea terenului, au fost descoperite nu mai puţin de 20 de baxuri ce contineau 10.000 de pachete cu ţigări de provenind din Republica Moldova, în valoare de peste 70.000 lei, iar tinerii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

La această captură se alătură o alta realizată de organele de ordine din cadrul SPF Brodina cu câteva ore mai devreme. Aceştia au depistat în apropierea frontierei de stat mai multe colete ce conţineau aproape 10.000de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 95.000 lei. “În acest caz, se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de