Rezultate finale: CATALIN NECHIFOR a castigat presedintia CONSILIULUI JUDETEAN SUCEAVA. USL are majoritatea in CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

UPDATE:

Centralizarea finală efectuată de Biroul Electoral Judeţean Suceava arată că alegerile pentru funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava au fost câștigate de candidatul USL Suceava Cătălin Nechifor, care a obținut 5.429 de voturi în plus faţă de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL.

Astfel, Cătălin Nechifor a obţinut 135.923 de voturi, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 130.494 de suceveni.

Pe următoarele locuri s-au situat candidatul PP-DD, Adrian Artene, ce a obţinut 20.223 voturi şi candidatul UNPR, Cătălina Vartic, care a fost votată de 7.688 voturi.

În Consiliul Judeţean Suceava vor fi reprezentate doar USL, PDL şi PP-DD, fiind singurele formaţiuni care au depăşit pragul electoral. Astfel, din cei 36 de consilieri judeţeni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, după ce PDL şi PP-DD au obţinut câte un mandat de consilier judeţean prin redistribuire.

Conform centralizării efectuate de Biroul Electoral Judeţean, în cele 114 localităţi din judeţ, PDL a câştigat 59 de funcţii de primar, USL 46 de funcţii de primar, PSD a câştigat separat patru posturi de primar, iar PNL un post de primar, în timp ce în patru localităţi primarul este independent.

În urma alegerilor de duminică, PDL a obţinut în judeţul Suceava un număr de 599 de consilieri locali, USL un număr de 561 de consilieri locali, PP-DD un număr de 112 consilieri locali, PSD-62 de consilieri locali, UNPR-55 de consilieri locali, PNL-31 de consilieri locali, PRM-26 de consilieri locali, PER-14 consilieri locali, Uniunea Polonezilor din România-5 consilieri locali, patru consilieri locali a obţinut Alianţa de Centru Dreapta-PNL-PC, câte trei consilieri locali au obţinut PNŢCD, Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Uniunea Ucrainenilor din România, iar Asociaţia Partida Romilor a câştigat două locuri de consilier local.

Alţi 39 de consilieri locali aleşi au fost candidaţi independenţi.

În judeţul Suceava prezenţa la alegerile locale de duminică a fost de 56,52 la sută.

********************************************************************

Presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, a anuntat ca a finalizat numaratoarea paralela a voturilor pentru CJ Suceava si ca a castigat sefia administratiei judetene cu 9.000 de voturi in fata candidatului PDL, Gheorghe Flutur.

“Asteptam si numaratoarea oficiala de la BEJ. Le multumesc sucevenilor pentru faptul ca au avut incredere si au dorit schimbarea. O vom face impreuna cu ei”, a declarat liderul PSD Suceava.

“Am pierdut alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Suceava”, a declarat deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan, seful campaniei PDL in judetul Suceava.


Intră acum și în grupul de