Patru programe de studiu dispar din toamna, la USV. Vezi aici despre ce specializari este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Muzeologie și Istorie, din cadrul Facultății de Istorie-Geografie, Cibernetică Economică din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică şi Ingineria şi Managementul Calităţii, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, sunt cele patru programe de studiu care nu vor mai fi şcolarizate în acest an la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, a anunţat rectorul instituţiei, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Potrivit acestuia, pe lângă aceste patru specializări, la programul de studiu Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie (clasa E) nu a fost alocat niciun loc bugetat. „Urmează ca la acest program să şcolarizăm numai în condiţiile în care există o cerere de piaţă importantă şi se poate forma cel puţin o formaţie de studiu cu taxă”, a precizat rectorul.

Acesta a explicat că măsurile au fost luate în vederea concentrării eforturilor universităţii sucevene către programele de performanţă, în vederea ridicării prestigiului şi a locului ocupat în clasamentul universităţilor la nivel naţional.

Reamintim că în 2012, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava se bucură de recunoaşterea calităţii activităţilor academice şi de cercetare promovate de-a lungul timpului, prin acreditarea de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior cu calificativul “grad de încredere ridicat”, fiind o instituţie dinamică, cu o dezvoltare instituţională impresionantă în ultimii ani.

Drept urmare, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat Universităţii sucevene cu 14% mai multe locuri bugetate pentru anul academic 2012-2013 comparativ cu anul trecut, locuri ce vor fi orientate preponderent către programele de studii de excelenţă (ierarhizate în clasele A şi B), care reprezintă peste 50% dintre programele universităţii sucevene.


Intră acum și în grupul de