30 de locuri disponibile la noile specializari din domeniul SANATATE, la USV. Afla aici costul piperat al acestor studii


Intră acum și în grupul de

Noile programe de studiu Nutriţie şi dietetică şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, cuprinse din acest an în domeniul de licenţă SĂNĂTATE din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, vin cu un număr de 30 de locuri pentru absolvenţii suceveni, informează rectorul instituţiei, prof. univ. dr. Ing. Valentin Popa.

Potrivit acestuia, fiecare program are alocate în total un număr de 30 de locuri, din care 12 locuri sunt finanţate de la buget şi 18 locuri cu taxă, cu menţiunea că primii cinci candidaţi admişi cu taxă vor primi o reducere de 50% a taxei de şcolarizare.

Studenţii care vor alege unul din cele două programe de studiu cu taxă, vor trebui să scoată din buzunare suma de 4.000 lei.

„Cele două programe de studiu fac parte din aceeaşi familie cu Medicina. Astfel, coeficientul de cost pentru aceste specializări este 2,25, adică, se primeşte de la buget şi se alocă financiar cheltuielile de 2,25 ori mai mult decât pentru un student la limba şi literatura română. Investiţiile pe care le facem în laboratoare sunt foarte mari, iar echipamentele cu care se va lucra sunt extrem de costisitoare”, a explicat Valentin Popa.

El a menţionat faptul ca la aceste specializări vor preda atât profesori universitari de la trei facultăţi din USV, cât şi medici, deţinători ai titlului de doctor, alături de alţi profesori universitari de la instituţii de profil din ţară, îndeosebi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi nu numai.


Intră acum și în grupul de