Batrana de 77 de ani din Dolhesti, judetul Suceava, pacalita de un necunoscut care s-a dat drept angajat al Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

O femeie de 77 de ani din localitatea Dolheşti, judeţul Suceava, venită să-şi rezolve câteva probleme de sănătate la principala unitate medicală din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a lăsat păcălită de o persoană necunoscută.

Potrivit datelor pe care le deţinem, este vorba despre un bărbat care i-a promis bătrânei ca în schimbul unei sume de bani să-i faciliteze primirea unui ajutor social de la Spitalul Judeţean Suceava.

Din declaraţiile oferite de insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, victima venise în oraş miercuri dis de dimineaţă, mergând direct la unitatea medicală „Sfântul Ioan cel Nou” pentru efectuarea unor controale, iar în jurul orelor 12:00, s-a deplasat în zona magazinului Bucovina din municipiul Suceava.

„În timp ce se afla pe o bancă în faţa magazinului, a fost interpelată de un cetăţean necunoscut, care i-a cerut date despre ea şi unde a fost în ziua respectivă, după care s-a recomandat ca fiind de la spital şi că în după amiaza acestei zile cea în cauză urmează să primească un ajutor social din partea Spitalului Judeţean Suceava”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

Pentru ca să poată beneficia de ajutor bărbatul i-a cerut bătrânei să plătească suma de 200 lei, drept chitanţă de timbru, însă neavând această sumă de bani, femeia a achitat doar jumătate din sumă, diferenţa fiind asigurată de cetăţeanul necunoscut că o achită el, urmând ca la domiciliu când îi va aduce pachetul cu ajutoare să-şi primească banii daţi de el în completare.

„Ulterior victima s-a deplasat la domiciliul său din Dolheştii Mari şi întrucât nu a mai primit pachetul cu ajutoare sociale, a revenit în municipiul Suceava, unde a reclamat ce i s-a întâmplat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de