Lovitura grea data de organele de ordine traficantilor de tigari. Patru autoturisme au fost abandonate de acestia la vederea politistilor


Intră acum și în grupul de

Organele de ordine au reuşit să dea o lovitură incredibilă traficanţilor cu ţigări pe parcursul zilei de miercuri, nu mai puţin de patru autovehicule fiind abandonate de aceştia la vederea poliţiştilor.

Potrivit datelor pe care le deţinem, totul a început în jurul orelor 16:30, când lucrătorii Postului de Poliție Cârlibaba, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au observat două autoturisme suspecte, cu numere de înmatriculare străine, care se deplasau pe DC 86A, Cârlibaba – Izvoarele Sucevei.

Imediat, s-a trecut la urmărirea acestora, fiind identificate în scurt timp în curtea unei gospodării particulare din satul Iedu, comuna Cârlibaba, cele două autoturisme fiind pur şi simplu abandonate.

„La fața locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, care a identificat încă două autoturisme abandonate, respectiv unul pe DC 86A, iar în amontele pârâului „Țapu”, la o distanță de 300 metri de imobilul unde erau primele două a fost găsit un alt autovehicul, care avea în interior cantitatea de 34 baxuri cu 50 de cartușe de țigări de contrabandă”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Cercetările au fost extinse în zonă procedându-se şi la verificarea unei alte locuințe aflată în imediata apropiere a autoturismelor abandonate, dinspre care veneau urmele maşinilor şi unde organele de ordine au găsit alte 6 baxuri cu 50 de cartușe de țigări de contrabandă.

„De asemenea, la fața locului trei autoturisme au fost găsite cu cheile în contact. Toate cele 4 autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, iar cantitatea de 20.000 de pachete ţigări în valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării proprietarilor autoturismelor abandonate și a tuturor participanţilor la acţiunea de contrabandă”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de