Lovitura grea data de organele de ordine traficantilor de tigari. Patru autoturisme au fost abandonate de acestia la vederea politistilor

Organele de ordine au reuşit să dea o lovitură incredibilă traficanţilor cu ţigări pe parcursul zilei de miercuri, nu mai puţin de patru autovehicule fiind abandonate de aceştia la vederea poliţiştilor.

Potrivit datelor pe care le deţinem, totul a început în jurul orelor 16:30, când lucrătorii Postului de Poliție Cârlibaba, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au observat două autoturisme suspecte, cu numere de înmatriculare străine, care se deplasau pe DC 86A, Cârlibaba – Izvoarele Sucevei.

Imediat, s-a trecut la urmărirea acestora, fiind identificate în scurt timp în curtea unei gospodării particulare din satul Iedu, comuna Cârlibaba, cele două autoturisme fiind pur şi simplu abandonate.

„La fața locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, care a identificat încă două autoturisme abandonate, respectiv unul pe DC 86A, iar în amontele pârâului „Țapu”, la o distanță de 300 metri de imobilul unde erau primele două a fost găsit un alt autovehicul, care avea în interior cantitatea de 34 baxuri cu 50 de cartușe de țigări de contrabandă”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Cercetările au fost extinse în zonă procedându-se şi la verificarea unei alte locuințe aflată în imediata apropiere a autoturismelor abandonate, dinspre care veneau urmele maşinilor şi unde organele de ordine au găsit alte 6 baxuri cu 50 de cartușe de țigări de contrabandă.

„De asemenea, la fața locului trei autoturisme au fost găsite cu cheile în contact. Toate cele 4 autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, iar cantitatea de 20.000 de pachete ţigări în valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării proprietarilor autoturismelor abandonate și a tuturor participanţilor la acţiunea de contrabandă”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.