Gospodarie nelocuita din Straja, judetul Suceava, descoperita de politisti ca fiind utilizata in traficul cu tigari


Intră acum și în grupul de

O gospodărie a cărui proprietar este plecat de mai multe luni la muncă în Germania, situată pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, a fost descoperită pe parcursul zilei de miercuri , de lucrătorii Secţiei nr.4 Poliție Rurală Vicovu de Jos, ca fiind folosită de zor la traficul cu ţigări din zonă.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, cu ocazia controlului efectuat, într-o anexă a imobilului au fost identificate aproape 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă, cu timbru extracomunitar.

„Imobilul este amplasat la o distanţă de aproximativ 700 de metri faţă de frontiera de stat cu Ucraina şi este folosit ocazional de către familia proprietarului plecat peste hotare, mai exact fiica acestuia ce locuieşte în aceeaşi comună şi care trece ocazional pe la gospodăria tatălui cum a făcut şi miercuri dimineaţă când l-a surprins în curte pe un consătean de 64 ani, ce locuieşte la o casă vecină, şi care lega uşa şurii alături de o altă persoană de sex masculin, însă nu a verificat incinta şurii şi nu a dat importanţă celor constatate”, a declarat Ionuţ Epureanu.

Continuând verificările pe raza comunei Straja, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani din oraşul Vicovu de Sus care corespundea descrierii făcută de fiica proprietarului casei, iar în urma audierii acesta a recunoscut că împreună cu un bărbat de 41 de ani, din acelaşi oraş şi cu alte persoane necunoscute au introdus în ţară, peste fâşia verde, ţigări de contrabandă pe care le-au depozitat în imobilul amintit.

Tânărul a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava urmând să fie prezentat Parchetului Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă, iar vecinul traficant nu a fost găsit la domiciliu fiind citat procedural la Secția 4 Poliție Rurală Vicovu de Jos. Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere.


Intră acum și în grupul de