Pompierii suceveni s-au intrecut în cadrul Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru o zi, pompierii din judeţul Suceava au uitat de colegialitate şi prietenii şi s-au bătut cu toţii pentru primul loc în cadrul etapei a II-a, faza judeţeană, a Concursului Serviciilor profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Derulată pe parcursul zilei de joi, competiţia a fost găzduită de oraşul Siret, judeţul Suceava, pe Stadionul „9 Mai” din localitate, sub organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Probele, la care au concurat echipaje reprezentând cele cinci detaşamente de pompieri din judeţ, atât la indivdual cât şi pe echipe, au constat în „Scara de fereastră, Pista cu Obstacole, Ştafetă 4×100m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, clasamentul general a adus Detaşamentului Suceava prima poziţie, locul II fiind adjudecat de Detaşamentul Vatra Dornei, iar pe poziţia a III-a s-a situat Detaşamentul Rădăuţi.

„Întrecerea a fost strânsă, fiecare participant demonstrând o pregătire profesională şi calităţi fizice deosebite, spirit de echipă, competenţă şi măiestrie. Mai mult, încrederea şi respectul de care se bucură pompierii suceveni în rândul comunităţii au fost întărite de faptul că această competiţie a fost sprijinită de reprezentanţii administraţiei locale şi urmărită cu viu interes de zeci de localnici”, a declarat Alin Găleată.

La finele competiţiei, colonelul Dan Hoffman, prim adjunctul inspectorului şef a ISU Suceava, a premiat câştigătorii cu diplome, medalii şi sume de bani provenite de la Asociaţia Sportivă a Pompierilor Români – Filiala Suceava.

„Pe lângă premii, o diplomă de merit a fost înmânată plt.adj. Sorin Chelsoi, de la Detaşamentul Vatra Dornei, care, la 45 de ani, este veteranul competiţiilor dar a demonstrat prin rezultatele obţinute că tinereţea este o stare de spirit şi nu ţine cont de vârstă”, a mai adăugat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de