Catalin Nechifor si consilierii judeteni si-au ridicat certificatele de alegere in functii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Suceava, Cătălin Temneanu, a înmânat, vineri la prânz, preşedintelui ales al CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi consilierilor judeţeni aleşi din USL, PDL şi PPDD, certificatele constatatoare ale alegerii lor în funcţii.

Preşedintele ales al CJ Suceava a preluat şi certificatul constatator al alegerii sale şi în funcţia de consilier judeţean. De la eveniment a lipsit fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost ales consilier judeţean în urma alegerilor de duminică.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că nu-şi va prelua mandatul de consilier judeţean obţinut în urma alegerilor locale de duminică şi că proiectul său politic este să relanseze partidul pentru câştigarea alegerilor din toamnă. “Nu am de ce să rămân (consilier judeţean – n.r.). Proiectul meu politic este în continuare să relansez partidul aici la Suceava şi să fac parte şi din echipa mare pentru că avem foarte multă treabă pentru câştigarea alegerilor din toamnă”, a spus liderul democrat liberal.

Candidatul USL Suceava la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a câştigat alegerile cu 5.429 de voturi în plus faţă de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a candidat pentru un nou mandat din partea PDL, iar USL obţine şi majoritatea în CJ Suceava. În Consiliul Judeţean Suceava, vor fi reprezentate doar USL, PDL şi PP-DD, fiind singurele formaţiuni care au depăşit pragul electoral. Astfel, din cei 36 de consilieri judeţeni, USL va avea 18 mandate, PDL 15 mandate, iar PP-DD, trei mandate, după ce PDL şi PP-DD au obţinut câte un mandat de consilier judeţean prin redistribuire.


Intră acum și în grupul de