30 iunie este ultima zi pentru constituiri de consilii locale


Intră acum și în grupul de

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, va fi instalat în funcţie, joi, 21 iunie 2012, iar şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean va avea loc vineri, 22 iunie a.c., se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

În ceea ce priveşte consilierii locali din judeţul Suceava declaraţi aleşi la scrutinul din 10 iunie, informează sursa citată, aceştia sunt convocaţi în şedinţă de constituire a consiliilor locale prin Ordinul prefectului cu nr.241 din data de 18 iunie. La şedinţa de constituire participă prefectul sau reprezentanţi ai prefectului.

În comunicatul de presă se mai precizează că aleşii locali vor trebui să se constituie oficial în consilii locale şi să depună jurământul până pe data de 30 iunie 2012. Consilierii locali din judeţul Suceava declaraţi aleşi la scrutinul din 10 iunie sunt convocaţi în şedinţele de constituire, potrivit anexei la ordin, începând cu data de 19 iunie, ultima zi pentru constituiri de consilii locale fiind 30 iunie a.c.

Pe ordinea de zi a şedinţelor: alegerea membrilor comisiilor de validare, validarea mandatelor consilierilor locali, depunerea jurământului de către consilierii locali, alegerea preşedintelui de şedinţă, prezentarea hotărârii judecătoreşti de validare a mandatului de primar şi depunerea jurământului de către primar, alegerea viceprimarului, aprobarea numărului, denumirii şi componenţei comisiilor de specialitate pe diferite domenii de activitate.

Duminică, 10 iunie 2012, cetăţenii cu drept de vot din judeţul Suceava au votat pentru 114 mandate de primar, 1.528 mandate de consilieri locali, 1 mandat de preşedinte de consiliu judeţean şi 36 de mandate pentru consilieri judeţeni, mai menţionează sursa citată.

Vezi aici când sunt programate şedinţele de constituire a Consiliilor Locale. (descarca document PDF)


Intră acum și în grupul de