Dupa profesionisti, a venit si randul pompierilor voluntari sa se intreaca in abilitati


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat sâmbătă, pe stadionul municipal din Rădăuţi, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din localităţile judeţului şi ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU), cei care ţin de operatorii economici.

Concurenţa nu a fost cu nimic mai prejos faţă de concursurile derulate între echipajele Detaşamentelor de pompieri aparţinând ISU Suceava, concurenţa fiind acerbă, iar dorinţa de victorie în sufletele tuturor.

Din declaraţiile purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, ocupanţii primelor 3 locuri au fost premiaţi cu trofee şi diplome, în urma centralizării punctajelor obţinute la fiecare probă, clasamentul aducând prima poziţie pentru serviciile voluntare pentru SVSU Cârlibaba, care astfel va participa la faza naţională, locul II – SVSU Bosanci, iar poziţia a treia a fost adjudecată de SVSU Arbore.

La categoria SPSU, judeţul va fi reprezentat la faza naţională, de echipajul de la SC Forestind SA Suceviţa care a ocupat primul loc, pe următoarele locuri situându-se echipajele de la SC Rompetrol Downstream SRL Vatra Dornei şi SC Egger România SRL Rădăuţi.

Faza naţională a competiţiei se va derula în prima decadă a lunii august şi se va desfăşura pe stadionul „Areni” din municipiul Suceava, la ea urmând a participa din partea judeţului nostru şi echipajul SVSU Brodina, câştigătoarea locului I pe ţară anul trecut şi deţinătoarea cupei transmisibile a concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a calificat direct în finală.


Intră acum și în grupul de