Noul sef al IPJ Suceava isi doreste profesionalizarea politistilor şi o autoritate mai mare a acestora pentru siguranta cetatenilor din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisar şef Marcian Colman, îşi doreşte o schimbare totală a imaginii poliţistului sucevean precum şi a modului de intervenţie a acestuia.

În cadrul primei conferinţe de presă susţinută de la numirea în funcţie, pe parcursul zilei de miercuri, Marcian Colman a declarat că în principal activitatea sa se va derula pe trei priorităţi care să ducă în final la o siguranţă mai mare a cetăţeanului în judeţul Suceava.

„Unul dintre principalele mele obiective este siguranţa cetăţeanului iar acest lucru se poate realiza printr-o prezenţă mai mare a poliţistului pe stradă, printre oameni. Am avut deja discuţii cu toţi şefii structurilor din cadrul IPJ Suceava în acest sens, iar în cel mai scurt timp, se va vedea o schimbare în acest sens. Totodată, am solicitat o autoritate mai mare din partea poliţistului şi o profesionalizare permanentă. Nu spun că poliţiştii nu sunt profesionişti, dar mai este încă loc, iar al treilea obiectiv este aderarea la spaţiul Schengen”, a declarat comisar şef, Marcian Colman.

În acelaşi timp, noul şef al IPJ Suceava a ţinut să atragă atenţia tuturor angajaţilor din subordine cu privire la modul în care îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu, spunând că un poliţist trebuie să vină la muncă cu plăcere, dar în cele opt ore de program este în slujba cetăţeanului şi trebuie să-şi facă meseria nu să stea la bancomat şi să-şi achite facturile. „Am deja câteva persoane în atenţie, dar sper să nu fie aşa, iar Inspectoratul are un şef şi le transmit să nu mai facă tot felul de filme, cine vine, cine pleacă, pentru că eu am de gând să rămân la Suceava şi după luna noiembrie”, a spus Colman.

O atenţie deosebită va fi acordată în perioada următoare şi asupra unei reorientări şi alocări corespunzătoare a personalului şi logisticii din dotarea IPJ Suceava.

„Judeţul Suceava este unul care deţine cea mai mare suprafaţă împădurită, este un judeţ turistic ce atrage numeroşi vizitatori şi se confruntă şi cu traficul cu ţigări. Ei bine voi încerca pe cât posibil să diminuez amploarea pe care au luat-o infracţiunile silvice şi cele privitoare la contrabanda cu produsele din tutun”, a conchis Marcian Colman.


Intră acum și în grupul de