S-a constituit Consiliul Local Suceava pentru mandatul 2012-2016

Constituirea noului Consiliu Local Suceava si investirea primarului: evenimente si declaratii live din sala de sedinte

Presedintele ales al CJ Suceava Catalin Nechifor si deputatii Ioan Balan si Daniel Gospodaru participa la sedinta de investire a noului Consiliu Local Suceava.

Eugen Girigan (PSD), decanul de varsta al Consiliului Local, va conduce sedinta de constituire a CL Suceava.

Ion Lungu a optat pentru functia de primar al Sucevei, renuntand la cea de consilier local.

Trei consiliei USL, unul de la PPDD si unul de la PDL fac parte din comisia de validare a CL Suceava.

Cei 23 de consilieri locali au depus juramantul.

Alexandru Baisanu a depus juramantul pentru functia de consilier local, desi doreste sa devina vicepresedinte al CJ Suceava, vineri, la sedinta de constituire a CJ.

Consiliul Local al municipiului Suceava a fost legal constituit in urma validarii mandatelor celor 23 de consilieri locali.

Noii aleşi locali suceveni sunt Alexandru Băişanu, Tiberius Brădăţan, Corneliu Vornicu, Eugen Girigan, Vasile Mocanu, Cornel Grosar, Ovidiu Doroftei, Gavril Varvara, Andrei Păduraru, Geniloni Sfeclă, Dan Roibu, Ovidiu Donţu (USL), Lucian Harşovschi, Viorel Seredenciuc, Gheorghe Onofrei, Vasile Monacu, Liviu Cîrlan, Adrian Ciobanu Timofi, Cristian Creţu, Niculai Barbă, Costel Tătăranu, Daniel Ungurian (PDL) şi Adrian Arămescu (PP-DD).

Urmeaza alegerea presedintelui de sedinta pentru mai departe. Girigan l-a propus pe Ovidiu Dontu sa conduca mai departe sedinta, din calitatea de presedinte de sedinta.

Ovidiu Dontu a fost ales presedinte de sedinta si va conduce sedintele CL Suceava pentru o perioada de 3 luni.

Ion Lungu a depus juramantul pentru cel de al treilea mandat consecutiv la functia de primar al municipiului Suceava. El s-a ridicat de la masa de sedinta, la cateva secunde dupa investire si si-a sarutat sotia, copiii si nora, aflati la sedinta de constituire a CL.

Ovidiu Dontu a propus ca Gavril Varvara (PSD) si Ovidiu Doroftei (PNL) sa fie viceprimari ai Sucevei.

CL Suceava va desemna in continuare cei doi viceprimari.

Lucian Harsovschi: “Atrag atentia domnilor din CL ca trebuie respectat votul sucevenilor si ca avem 10 consilieri trimisi de suceveni in CL. Pentru a demonstra ca respectam votul sucevenilor, grupul de consilieri al PDL nu va face nici o nominalizare pentru functia de viceprimar al Sucevei”.

Ovidiu Doroftei a primit 13 voturi pentru si 10 impotriva si a fost desemnat viceprimar al Sucevei.

Gavril Varvara a primit 13 voturi pentru si 10 impotriva si a fost desemnat viceprimar al Sucevei din partea PSD (USL).