Premierul Romaniei spune ca o „echipa speciala” s-a interesat la Partesti cum si-a petrecut copilaria (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezent joi la sediul Palatului Administrativ din Suceava, la instalarea în funcţie a noului şef al administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, premierul Victor Ponta a declarat că în timp ce o echipă specială căuta să afle ce a făcut în activitatea sa de student, o altă echipă specială s-a dus la Pârteşti să întrebe dacă atunci când îşi făcea vacanţele acolo, făcea ceva „lucruri rele” care să poată fi trecute într-un „dosărel” şi scoase atunci când eventual este cazul.

Primul-ministru a spus că respectivele persoane interogate i-au alungat pe cei care se interesau de trecutul său din copilărie. „Am aflat de la oameni pe care nu i-am mai întâlnit de 25 de ani, că i-au gonit pe aceşti oameni şi le-au zis lăsaţi-ne în pace, nu vrem răutate, nu vrem să vorbim de rău pe nimeni, vrem să fim oameni aşa cum am fost când nişte copii din Bucureşti veneau în Bucovina pentru că aveau prea puţin de mâncare la Bucureşti”, a spus premierul. El consideră că acest gest dovedeşte încă o dată că la rău dacă răspunzi cu rău eşti la fel de rău ca cel care te atacă. „Sunt absolut convins că putem trece împreună peste ceea ce ne desparte. Sunt absolut convins că împreună putem să ne recâştigăm un judeţ şi o ţară în care să trăim normal. Cred că am obligaţia, eu, Victor Ponta, având funcţia pe care o ocup în acest moment de a da un drum al normalităţii şi un drum în care fiecăruia să-i fie recunoscut meritul său. Pentru că nu există nici un om care să fie răul absolut”, a mai spus premierul.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta a spus că această echipă s-a interesat de ceea ce făcea el în vacanţe când avea 9 sau 10 ani. „Vă daţi seama cum m-am simţit că nişte oameni care m-au cunoscut şi m-au primit în casa lor acum 30 de ani, cu care au dormit în casă, am fost împreună la ţarină, am mâncat barabule, vin nişte reprezenanţi ai puterii şi întreabă ce am făcut eu la 9 ani sau la 10 ani. Cred că ultima dată am fost înainte de a merge la liceu”, a spus Ponta.

El a arătat că toate acestea sunt determinate de faptul că nu are dosar de securist sau de informator, că au încercat să i se facă dosare la DNA şi nu au reuşit şi nici nu e colonel. „Caută şi ei, poate am furat un măr de la Pârteşti”, a spus Ponta. El a subliniat că şi-a asumat riscul de a i se fabrica dosare din momentul în care a propus Parlamentului şi a cerut mandat de a merge la Consiliul European. „Cel care mi-a fabricat acest dosar a calculat greşit. Dacă credea că asta mă va face să renunţ la Consiliul European. Dimpotrivă, cu atât mai hotărât sunt acum mai ales că vorbim de o chestiune de principiu:toţi prim miniştrii de după mine trebuie să meargă la Consiliul European când e vorba de probleme ce ţin de Guvern”, a mai spus premierul.


Intră acum și în grupul de