Pictura marca Constantin Severin, proiectata pe un panou, pe celebrul bulevard Broadway din New York


Intră acum și în grupul de

Lucrarea intitulată „Iată expresionismul arhetipal”, ce poartă semnătura cunoscutului artist plastic sucevean Constantin Severin, a făcut parte dintr-o selecţie de câteva zeci de mii de lucrări ale artiştilor din întreaga lume, fiind proiectată pe un panou cu dimensiunile de 3,6×2,7 m, instalat pe celebrul bulevard Broadway din New York.

Potrivit lui Severin, la evenimentul care a avut loc în data de 18 iunie 2012 au participat sute de artişti din întreaga lume care au asistat la proiecţia lucrărilor selecţionate prin vot online de către utilizatorii de pe întreg mapamondul, dar şi de un juriu de specialitate. „Expoziţia colectivă intitulată << Art Takes Time Square >> a fost una dintre cele mai mari din lume, de acest gen”, a apreciat Constantin Severin.

Acesta a menţionat că lucrările celor câteva mii de artişti au rulat pe ecranul instalat pe Broadway în intervalul orar 07.00 – 22.30.

Lucrarea pictorului sucevean „Iată expresionismul arhetipal” a fost expusă în luna ianuarie 2012 pe simezele Muzeului Bucovinei din municipiu, tabloul întruchipând portretul celebrei artiste mexicane Frida Kahlo.

Manifestarea colectivă din New York a fost consemnată şi în reputata publicaţie „New York Times”, consemnând-o ca şi câştigătoare a marelui premiu de 10.000 de dolari, pe americanca Vicki DaSilva, în vârstă de 52 de ani. Aceasta a fost premiată pentru crearea unei instalaţii cu neoane, tehnică abordată de peste 50 de ani.

Precizăm că expoziţia „Art Takes Time Square” a fost organizată de Artists Wanted (un site creat special pentru artiştii din întreaga lume), în parteneriat cu „Time Square Aliance” şi Asociatia „Chashama”.

„Arta mea expusă pe panoul de pe Broadway a fost surprinsă într-o fotografie de o bună prietenă, actriţa şi pictoriţa Andreia Gliga, suceveancă stabilită în Washington”, a completat Severin.


Intră acum și în grupul de