Gaterele din judet, luate la puricat de echipe de control din cadrul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Gaterele din judeţ au intrat în atenţia organelor de control. Preţ de două zile, marţi şi miercuri, echipe constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Ordine Publică, comisari ai Gărzii Financiare şi specialişti ITRSV, au desfăşurat activităţi de prevenire a delictelor silvice, de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos, precum şi în domeniul colectării, achiziţiei şi comercializării fructelor de pădure şi produselor accesorii ale pădurii.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, au fost verificate 15 societăţi comerciale, fiind constatate 3 infracţiuni. Totodată au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.000 lei.

Doar la o societate comercială din Mălini s-a stabilit faptul că au fost efectuate un număr de 7 transporturi de material lemnos din exploatarea pe care o efectua pe raza unui ocol silvic către depozitul din comuna Mălini, dar la fiecare transport cantitatea recepţionată în depozit era mereu mai mică cu circa 10 m3 decât cea expediată din pădure.

În acest caz, organele de control au dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 10.000 lei şi confiscarea celor 65 m3 lemn rotund uitat a fi trecut în acte, în valoare de peste 6.000 de lei.


Intră acum și în grupul de