Noul presedinte al CJ Suceava despre epidemia de meningita: „Cred ca DSP nu a coordonat suficient de bine aceasta epidemie virala”


Intră acum și în grupul de

Prefectul Sucevei Florin Sinescu a prezentat, vineri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean o informare cu privire la evoluţia focarului de meningită virală acută la nivelul judeţului Suceava.

La finele şedinţei, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi-a exprimat punctul de vedere referitor la problema epidemiei de meningită din judeţ. „Suntem foarte atenţi la acest subiect pentru că este vorba despre vieţi de oameni şi de viitorul nostru, şi în măsura în care vor apărea incidente noi vom fi foarte repede informaţi pentru a decide pe cale de consecinţă. Şi în măsura în care vom fi depăşiţi de situaţii, să apelăm la ajutorul ministerului pentru că domnul prim-ministru a confirmat acest ajutor. Însă, şi eu cred că DSP nu a coordonat suficient de bine această epidemie virală. Am simţit şi eu acest lucru”, a spus Cătălin Nechifor.

De altfel, după prezentarea informării cu privire la evoluţia focarului de meningită, consilierul local PDL Cristian Irimie, fost secretar de stat În Ministerul Sănătăţii, a precizat că din punctul său de vedere ministerul ar trebui să trimită la Suceava o echipă de specialişti pentru a sprijini echipele din cadrul DSP Suceava. „După părerea mea, ar fi bine să solicitaţi, aşa cum aţi spus şi la întâlnirea cu premierul României, să fie trimisă o echipă de sprijin pentru echipa de la DSP. Pentru că echipa de la DSP, la această oră, după mine, este depăşită datorită insuficienţei de personal şi a unui cap limpede care să conducă, şi care ar trebui să vină din afară. Eu personal am experienţa acestor epidemii. Aici a fost undeva o defecţiune pasageră”, a spus Irimie. El a mai spus că este posibil ca primele cazuri de meningită să fi avut ca şi cauză apa potabilă, având în vedere că după ploile torenţiale din ultima perioadă ar fi putut să apară o serie de disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu apă a populaţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut însă să precizeze că imediat după apariţia primelor cazuri de meningită, au fost recoltate probe de apă din sistemele de alimentare cu apă potabilă, iar rezultatele nu au demonstrat că apa ar fi fost sursa de apariţie a bolii.


Intră acum și în grupul de