Noul presedinte al CJ Suceava va participa la simpozinul „Dialog Bucovinean” de la Viena

Administraţia judeţeană suceveană a primit o invitaţie din partea Ambasadei Austriei la Bucureşti pentru a participa la cea de-a doua ediţie a unui simpozion intitulat „Dialog Bucovinean”, care va avea loc la Viena, în data de 4 iulie, şi la care vor fi prezenţi şi reprezentanţi din Ucraina şi Austria.

Noul preşedinte USL al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a declarat, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Judeţean Suceava, că la această întâlnire va fi însoţit de o delegaţie de 10 oameni de afaceri din judeţul Suceava. „Am făcut parte din Bucovina şi vreau să le mulţumesc celor din Viena pentru ideea de a susţine acest tip de dialog bucovinean. Vom merge acolo împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri, care vor participa la o dezbatere în prezenţa domnului ambasador al Austriei în România, dezbatere realizată împreună cu Ministerul Federal al Afacerilor Europe şi Internaţionale al Republicii Austria”, a spus Nechifor.

El a mai adăugat că o altă invitaţie, pe care a primit-o destul de târziu de la compartimentul tehnic al CJ Suceava, a fost adresată de către Departamentul de Nord din Franţa, regiune cu care administraţia judeţeană are încheiat un protocol de colaborare. Cătălin Nechifor a spus că va fi prezent în perioada 26 – 28 iunie a.c. la Lille, acolo unde va avea loc un proiect economic şi comercial, la care vor participa şi mai mulţi agenţi economici suceveni.