Sarbatoarea Sanzienelor aduna mii de pelerini la Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Pelerini din toată ţara sunt aşteptaţi în acest week-end la Suceava, cu ocazia Sânzienelor (Sărbătoarea Naşterii Sf. Ioan Botezătorul), marea sărbătoare a oraşului.

Cei mai mulţi vin special pentru a participa la Sfânta Liturghie care este oficiată în data de 24 iunie, cu prilejul hramului Mănăstirii “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

Sărbătoarea Naşterii Sf. Ioan Botezătorul începe la mănăstirea ce poartă numele marelui mucenic încă de sâmbătă dis-de dimineaţă, la ora 5.30, când moaştele Sf. Ioan cel Nou sunt scoase în locul special amenajat din curtea mănăstirii, unde pelerinii încep deja să se adune. De la ora 18.00 se oficiază slujba Privegherii.

Duminică, de la ora 6.00 începe slujba de aghiasmă, urmată de cea a Sf. Maslu şi de citirea acatistelor Mântuitorului Iisus Hristos, Sf. Ioan Botezătorul şi Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

De la ora 9.00, se oficiază Sfânta Liturghie, oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie al Tomisului – care şi-au confirmat participarea, şi de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Procesiunea cu moaştele Sf. Ioan cel Nou începe de la ora 11.00, urmând traseul binecunoscut: bisericile Învierea Domnului, Domniţelor, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului, biserica Naşterea Maicii Domnului.


Intră acum și în grupul de