Canicula si oboseala au dat mult de furca anul acesta pelerinilor veniti sa se inchine la racla moastelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an, la fel cum s-au înregistrat şi în perioada anterioară, Hramul municipiului reşedinţă de judeţ şi petrecerile organizate cu ocazia Zilelor Sucevei au adunat în municipiu numeroşi pelerini şi petrecăreţi.

Cea mai mare aglomerare de persoane a fost, aşa cum era şi de aşteptat, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, unde pelerini veniţi atât din judeţul nostru cât şi din Iaşi, Bistriţa, Satu Mare, Craiova sau Maramureş au luat cu asalt încă de sâmbătă curtea lăcaşului de cult.

Canicula înregistrată anul acesta dar şi oboseala acumulată de pelerini au dat mult de furcă celor prezenţi fiind înregistrate numeroase cazuri în care s-a solicitat ajutorul paramedicilor din cadrul echipajului SMURD prezent în permanenţă la faţa locului ori a voluntarilor Crucii Roşii care s-au plimbat în permanenţă sâmbătă şi duminică printre credincioşi împărţind apă potabilă şi conducând persoanele slăbite la cortul de prim ajutor amplasat în curtea mănăstirii.

Din fericire anul acesta nu s-a înregistrat nici un deces.


Intră acum și în grupul de