Corpurile celor doua persoane inecate, luni seara, in lacul Lipoveni au fost aduse, marti, la mal cu ajutorul scafandrilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Corpurile neînsufleţite ale celor două persoane care s-au înecat luni seară în apele lacului de acumulare Lipoveni, judeţul Suceava, au fost scoase la mal pe parcursul zilei de marţi.

Cei doi suceveni, unul de 24 şi celălalt de 31 de ani, au mers luni pe malul lacului pentru a se relaxa şi a se scălda, împreună cu alţi prieteni. La un moment dat, potrivit martorilor, cei doi au plecat cu o barcă pneumatică în larg unde s-au hotărât să se scalde, dar vântul iscat din senin a dus barca în depărtare faţă de tinerii care, obosiţi, nu au mai avut putere să înoate până la mal, fiind înghiţiţi de ape sub ochii prietenilor.

Aceştia au apelat imediat numărul de urgenţe 112, în jurul orelor 20:00 sunând alarma la sediul ISU Suceava, iar conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, plt.maj. Alin Găleată, spre locul incidentului au plecat imediat Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, condusă de colonelul Dan Hoffman, prim-adjunctul inspectorului şef şi Detaşamentele de pompieri Suceava şi Fălticeni cu două autocamioane, un echipaj de descarcerare grea, trei bărci pneumatice şi o ambulanţă SMURD pentru căutarea celor dispăruţi.

Odata ajunşi la faţa locului, pompierii au început imediat căutările în speranţa că cei doi mai pot fi salvaţi, cu ajutorul celor trei bărci pneumatice şi alte mijloacele specifice din dotare.

Nimeni nu a vrut să se dea bătut chiar dacă întunericul se aşezase peste lac, acţiunea de căutare derulându-se până în jurul orei 02:50, zona fiind iluminată cu proiectoare de mare putere.

„La solicitarea conducerii ISU Suceava, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus ca o echipă de scafandri de la Vaslui, să vină în sprijin, pentru a eficientiza căutările, îngreunate de vremea nefavorabilă. Echipajul vasluian, format din patru membri, a ajuns pe malul apei la ora 7:25 şi au început procedurile de căutare, în zonele indicate de către rudele victimelor”, ne-a declarat Alin Găleată.

Căutările s-au efectuat la o distanţă de aproximativ 60 de metri de mal şi la o adâncime de circa şapte metri, misiunea scafandrilor fiind deosebit de dificilă deoarece vizibilitatea în apă era redusă aproape de zero. „În ciuda problemelor, în jurul orei 10:00 a fost găsit primul tânăr, în vârstă de 24 de ani, iar 40 de minute mai târziu, a fost recuperat şi trupul celui de-al doilea, în vârstă de 31 de ani. Aceştia au fost aduşi la mal şi preluaţi de organele abilitate”, a mai adăugat Alin Găleată.

Pentru scafandrii vasluieni, misiunea de la Suceava este cea de a treia în decurs de o lună. Ei au mai intervenit în zilele de 10 şi 11 mai pentru căutarea a doi tineri înecaţi în râul Bîrlad, iar duminică, pentru căutarea unui băiat de 13 ani, înecat în lacul Manţu, din comuna Tătărani, judeţul Vaslui.

La misiunea de căutare de marţi au fost prezenţi şi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, alături de lucrători ai jandarmeriei, poliţiei şi ambulanţei.


Intră acum și în grupul de