Firma Adrem Invest nu are inca finantare pentru constructia noii centrale termice a municipiului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe motiv că pentru asigurarea finanţării pentru noua centrală termică din municipiul Suceava, banca nu oferă Adrem Invest fondurile decât dacă se creează o firmă separată care să pună în aplicare proiectul de construcţie a noii centrale, compania bucureşteană a solicitat Consiliului Local Suceava să aprobe subconcesionarea contractului firmei Bioenergie Suceava SRL, firmă ce aparţine tot Adrem.

Primarul Ion Lungu a arătat miercuri, într-o conferinţă de presă că CL Suceava va stabili dacă această cerere va fi aprobată şi că a cerut reprezentanţilor Adrem Invest să prezinte consilierilor locali stadiul proiectului şi modul în care vor realiza investiţia care ar trebui dată în folosinţă în 9 mai 2013.

Întrebat dacă firma mai poate realiza obiectivele asumate prin contract în condiţiile în care, până în prezent, nu s-a început nicio lucrare, edilul-şef sucevean a evitat să se pronunţe, subliniind că, potrivit contractului, firma trebuie să finalizeze lucrările în mai 2013.

Pe de altă parte, Ion Lungu, a arătat că pentru iarna 2012-2013, municipalitatea se ocupă de asigurarea încălzirii şi că va gira pentru societatea de termoficare, Termica SA, un credit de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea de cărbune. El a spus că municipalitatea are către Termica SA Suceava datorii de 28 de milioane de lei.

Corneliu Bodea, vicepreşedintele firmei Adrem Invest, desemnată să construiască o nouă centrală termică în municipiul Suceava, a declarat, în luna martie, că lucrările pentru această investiţie vor începe în luna iunie, iar prima capacitate de producţie a agentului termic va funcţiona în mai 2013. El susţinea atunci că soluţia tehnică a fost “conturată” în mare parte şi urmează să fie prezentată în cursul lunii mai într-o conferinţă de presă, dar această prezentare nu a mai fost organizată.

Compania Adrem Invest Bucureşti anunţa, în luna februarie, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice. “Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem lucrările de construcţie în februarie, dar vom începe în aprilie, pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic”, declara, în 1 februarie, preşedintele companiei, Adrian Bodea.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un credit de la UniCredit, iar termocentrala va produce energie electrică şi termică.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile.


Intră acum și în grupul de