Incident la Suceava, la ultima proba a Evaluarii Nationale. Unui candidat i s-a facut rau in timp ce sustinea teza la matematica


Intră acum și în grupul de

Dacă proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională s-a desfăşurat fără incidente în judeţul Suceava, nu la fel se poate spune şi despre proba de matematică, în timpul căreia, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, unuia dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din localitatea suceveană Rădăşeni, i s-a făcut rău.

„În timpul redactării tezei unui elev din Rădăşeni, care susţinea proba la matematică într-un centru de examen din localitate, i s-a făcut rău, motiv pentru care conducerea unităţii a solicitat sosirea unei ambulanţe. Imediat după transportarea copilului la Spitalul municipal Fălticeni, familia acestuia a fost anunţată”, a declarat Hacman.

Ea a mai precizat că la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2012, la clasa a VIII-a, au absentat 135 de candidaţi.

Reamintim că la nivelul judeţului Suceava examenul s-a desfăşurat în 156 de centre supravegheat cu camere video. „Ca şi la prima probă a Evaluării Naţionale, cea de la limba şi literatura română, un număr de cinci elevi au susţinut proba la matematică în condiţii speciale. Cinci candidaţi care au suferit fracturi la mâna dreaptă au susţinut teza prin dictare, iar al şaselea elev, care a fost bolnav de meningită acută virală, a susţinut proba separat, într-o sală de exemen, în prezenţa unei comisii”, a completat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de