Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor, Karekin al II-lea, va fi facut cetatean de onoare al municipiului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Invitatul de onoare al manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 500 de ani de existenţă a Mănăstirii armene Hagigadar din Suceava, Patriarhul Suprem al tuturor armenilor, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului reşedinţă de judeţ.

Anunţul a fost făcut pe parcursul zilei de miercuri în cadrul unei conferinţe de presă de către edilul şef al oraşului, Ion Lungu, care nu s-a ferit să recunoască faptul că înainte de a lua această decizie, conducerea administraţiei locale s-a consultat şi cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a fost total de acord.

Prevăzută a avea loc în perioada 10 – 13 august, manifestarea dedicată aniversării a 500 de ani de la construcţia bisericii Hagigadar va fi una de amploare cu numeroşi invitaţi de seamă, preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, precizând că la acest eveniment a fost invitată şi conducerea Guvernului din Armenia.

„În urma discuţiilor purtate cu delegaţia Bisericii Armene din România şi cu IPS Pimen, Sanctitatea Sa, Karekin al II-lea va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava. Consider că este un moment deosebit de promovare a oraşului nostru chiar şi peste ocean având în vedere personalităţile care vin din întreaga lume”, a declarat primarul Ion Lungu.

Cu ocazia manifestărilor, municipalitatea s-a oferit ca prin intermediul căminelor unităţilor educaţionale din Suceava să ofere în mod gratuit cazarea pentru circa 200 de pelerini.

În cadrul Eparhiei armene din România funcţionează 10 parohii, cele mai importante comunităţi fiind la Bucureşti şi la Constanţa. În judeţul Suceava sunt două mănăstiri monumente istorice armene, la Zamca şi Hagigadar.


Intră acum și în grupul de