Ovidiu Doroftei despre contestatia depusa de PDL la CCR privind legea votului uninominal pur: „Este o dovada de ipocrizie si politicianism” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Ipocrizia PDL nu are limite”, a declarat vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Ovidiu Doroftei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, făcând referire la contestaţia depusă de formaţiunea politică democrat-liberală la CCR (Curtea Constituţională a României) privind legea votului uninominal pur.

“Contestația PDL este o dovadă de ipocrizie și politicianism. Este dreptul oricărui grup parlamentar să conteste o lege, dar să nu uităm că cel mai mare susținător al votului uninominal pur a fost Traian Băsescu. Votul uninominal pur a fost multă vreme tema preferată de campanie și de presiune a lui Traian Băsescu, căruia i s-a raliat automat PDL”, a declarat viceprimarul liberal al municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Doroftei.

Acesta a mai afirmat că de fapt, în spatele contestaţiei stă teama membrilor PDL că nu vor mai accede în funcţii politice iar partidul va avea soarta altor formaţiuni policie din România care aproape au dispărut de pe eşicherul politic sau la ora actuală se află în anonimat.

“De fapt, în spatele contestației și motivațiilor demagogice stă teama PDL că va dispărea de pe scena politică. Obiectivul nostru însă este de a da un sistem electoral stabil. Votul uninominal, în forma adoptată de Camera Deputaților în luna mai, este o formulă de vot practicată şi exemplul cel mai binecunoscut este al Marii Britanii, fără ca cineva să pună la îndoială soliditatea democraţiei britanice”, a mai adăugat Ovidiu Doroftei.

Vicepreşedintele OJ a PNL Suceava a spus că efectul pozitiv al acestei formule îl reprezintă constituirea de majorități solide, iar România are nevoie în anii următori de guverne sprijinite de majoritate solidă, astfel încât să nu mai existe trafic de parlamentari și combinațiile de culise. “Este vorba de fapt de o intervenție majoră a cetățenilor în lista și în ierarhia fiecărui partid”, a conchis Ovidiu Doroftei.


Intră acum și în grupul de