Conducerea Primariei Falticeni s-a intalnit cu reprezentantii institutiilor de invatamant din municipiu. Vezi aici in ce au constat discutiile


Intră acum și în grupul de

Primarul şi viceprimarul municipiului Fălticeni, Gheorge Cătălin Coman, respectiv Gheorghe Aldea, s-a întâlnit în cursul zilei de joi, 28 iunie a.c., cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ din municipiu (directori, contabili şi administratori), informează într-un comunicat de presă Alexandru Săvescu din cadrul Compartimentului informare publica / mass-media al Primăriei Fălticeni.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Fălticeni şi s-a axat pe discutarea unor aspecte legate de funcţionarea unităţilor de învăţământ: asigurarea şi plata utilităţilor (apă, energie electrică, gaze naturale), respectiv decontarea cheltuielilor de navetă ale cadrelor didactice cu domiciliul în alte localităţi.

Referitor la gestionarea utilităţilor, s-a pus în discuţie creşterea consumurilor de gaze naturale în primele cinci luni ale anului 2012, în comparaţie cu consumurile facturate în anul 2011. În acest sens, viceprimarul Gheorghe Aldea a solicitat conducătorilor şi administratorilor unităţilor de învăţământ urmărirea la intervale regulate a consumurilor de gaze naturale, apă, energie electrică şi evidenţierea acestora în registre speciale.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a menţionat că prin urmărirea consumurilor şcolile pot folosi eficient sumele alocate de la bugetul local pentru funcţionare, astfel încât fondurile disponibile la nivelul Primăriei Fălticeni pentru sistemul de învăţământ local să meargă spre acoperirea altor nevoi ale şcolilor. La această dată, Primăria Fălticeni şi unităţile de învăţământ nu înregistrează datorii către furnizorii de utilităţi.

În ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor de navetă ale cadrelor didactice cu domiciliul în alte localităţi, primarul Gheorghe Cătălin Coman a precizat că efortul financiar pentru acest an este de peste 7.000 de lei pe lună (cca. 80.000 lei pe an), în condiţiile în care Primăria Municipiului Fălticeni se numără printre puţinele administraţii locale care decontează sume pentru naveta cadrelor didactice. Primarul a anunţat că municipalitatea nu-şi permite să deconteze sume pentru navetă în perioada vacanţei de vară.

O altă discuţie s-a purtat pe tema investiţiilor şi a curăţeniei de vară în unităţile de învăţământ. În acest sens, conducerea Primăriei Fălticeni aşteaptă propunerile şcolilor în următoarele două săptămâni, pentru a putea sprijini activităţile programate în această vară, mai arată în comunicatul de presă Alexandru Săvescu din cadrul Compartimentului informare publica / mass-media al Primăriei Fălticeni.


Intră acum și în grupul de