Organele de ordine sucevene s-au pus serios pe capul micilor traficanţi cu tigari de contrabanda din tot judeţul


Intră acum și în grupul de

Organele de ordine sucevene par mai hotărâte ca niciodata să le vină de hac micilor traficanţi cu ţigări de contrabandă din judeţul Suceava astfel că pe lângă cele şase descinderi domiciliare efectuate joi dimineaţă în zona de munte a judeţului sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Vatra Dornei tot joi, în baza autorizației de percheziție emise de Judecătoria Gura Humorului într-o cauză penală, şi poliţiştii humoreni au efectuat 3 percheziţii domiciliare.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în urma ultimelor trei descinderi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de peste 80 de litri băutură alcoolică şi aproape 2.000 de pachete cu ţigarete, bunuri ce provin din activităţi de contrabandă şi a căror valoare se ridică la circa 190 de milioane de lei vechi.

Şi o patrulă din cadrul Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Vicovu de Jos, judeţul Suceava, s-a sesizat pe parcursul zilei de joi despre faptul că un bărbat de 44 de ani, din comuna Putna, a plecat de la domiciliul său, având asupra sa mai multe cartuşe de ţigări, cu intenţia de a le comercializa pe raza oraşului Vicovu de Sus.

„Cel în cauză a fost depistat în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe DN 2H, având pe portbagajul bicicletei un rucsac, iar la vederea patrulei de poliţie acesta a încercat să fugă, abandonând bicicleta şi refugiindu-se într-o anexă a unei locuinţei particulare din cartierul Bivolărie a oraşului Vicovu de Sus, unde a fost identificat de către polițiști”, ne-au comunicat sursele citate.

Deoarece în rucsacul ce se afla asupra sa a fost găsită cantitatea de 110 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară şi având în vedere prinderea în flagrant a acestuia, s-a procedat le efectuarea unei percheziţii domiciliare, în urma căreia la domiciliul bărbatului a mai fost găsită cantitatea de circa 190 de pachete de ţigări provenite din Republica Moldova şi Ucraina.

Nici poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi nu au stat degeaba. Ei au depistat în traficul rutier pe E 85, un autoturism marca „Audi A4”, condus de un sucevean de 29 de ani, despre care existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

„Lucrătorii noştri au procedat la oprirea autovehiculului pentru control, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în portiere, în bord, în spătarele scaunelor, în aripile din faţă, între rezervor şi ţeava de eşapament şi în portbagaj un număr total de peste 1.000 de pachete de ţigări de diferite mărci”, ne-a declarat comisar Ilie Poroch, purtător de cuvânt în cadrul STPF Suceava.


Intră acum și în grupul de