Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a fost prezent la Gura Humorului, la o sedinta cu procurorii. Vezi aici in ce au constat discutiile


Intră acum și în grupul de

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a fost prezent vineri, la Gura Humorului, la o întâlnire a procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, cu procurorii generali de pe lângă Parchetele Curților de Apel din țară, unde s-a discutat despre cooperarea între structurile care anchetează infracțiunile de corupție, dar și despre operațiunile speciale.

Ministrul a declarat după întâlnire că discuțiile au vizat cooperarea între Parchete și structurile Poliției, DGA în anchetarea infracțiunilor de corupție și le-a spus participanților că pot folosi instituția confiscării extinse, arătând că uzitarea acestei măsuri este și în interesul mediului economic românesc.

Ministru a spus că a transmis participanților că așteptările societății românești și ale cetățenilor sunt pentru un act de justiție eficace, independent, profesionist, care să răspundă acestor așteptări ale populației. El a adăugat că cine încalcă legea trebuie să răspundă, iar pentru ca actul de justiție să fie credibil este nevoie să fie respectate regulile și procedurile. ”Justiția televizată nu face parte din această regulă”, a spus Titus Corlățean.Ministrul Justiției a subliniat necesitatea respectării regulilor de procedură și a legii. ”Acestea se leagă de o condiție esențială de credibilitate a justiției. Esențială este respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, necesitatea respectării regulilor când se fac investigațiile astfel încât justiția să fie credibilă în fața cetățenilor”, a spus Titus Corlățean.


Intră acum și în grupul de