Disparitie a 70 de milioane de lei vechi ca prin minune, cercetata de politisti in localitatea Racova, comuna Udesti


Intră acum și în grupul de

O dispariţie „miraculoasă” a 70 de milioane de lei vechi este acum cercetată de organele de ordine în localitatea Racova, comuna Udeşti, judeţul Suceava.

Conform datelor obţinute de la purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru, lipsa banilor a fost sesizată de proprietarul acestora, un bătrân de 79 de ani din localitate, pe parcursul zilei de vineri, după ce acesta s-a întors acasă împreună cu soţia dintr-o vizită efectuată la o biserică din satul Racova.

Cercetările efectuate până acum de poliţiştii Secţiei nr.2 Bosanci, au stabilit că, vineri, după aproximativ 30 minute de la întoarcerea bătrânilor la domiciliu, la locuinţa acestora a venit un vecin care le-a solicitat să îi schimbe o bancnotă de 50 lei. Atunci, victima a mers la dulapul din bucătăria de vară, unde ținea banii, iar după ce a căutat, a observat că lipsește o poșetă în care familia avea 7.000 lei, actele de proprietate pe terenuri și actele de proprietate pe două animale.

„Bătrânii declară că nu au mai umblat la acea poșetă din 21 iunie şi când s-au întors de la biserică nu au găsit ușa de la intrarea în bucătărie forțată și nici nu au observat urme de căutare prin locuință sau lucruri răvășite iar cheia de la intrare au avut-o ascunsă într-o cameră de lângă bucătărie, unde au și găsit-o când au revenit de la biserică” ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Dispariţia banilor ridică şi mai multe semne de întrebare deoarece din interiorul locuinţei nu s-au reclamat sustragerea altor bunuri sau valori astfel că cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de