BACALAUREAT 2012: 11 elevi suceveni sustin teza la romana in conditii speciale


Intră acum și în grupul de

6.209 absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi luni să susţină prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iulie 2012, în cele 22 de centre de examen din judeţul Suceava. Toate sălile în care se dă examen sunt dotate cu camere de supraveghere video.

Cu aprobarea Comisiei judeţene de examen, 11 elevi vor susţine teza la Limba şi literatura română în condiţii speciale.

Astfel, un candidat de la Colegiul Tehnic “Al. I Cuza” din municipiul Suceava, care are meningită, va susţine examenul scris la română într-o clasă specială, în prezenţa a doi supraveghetori şi a unui membru al comisiei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, atât absolventul cât şi supraveghetorii acestuia, vor purta pe toată perioada desfăşurării probei măşti pe faţă şi mănuşi.

Un alt caz special este cel al elevului de la Grupul Şcolar “Tomşa Vodă” din oraşul Solca, care a fost înjunghiat în inimă, săptămâna trecută, de un coleg, chiar în faţa şcolii. El va da examenul, cu o comisie specială, chiar în Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost operat şi a rămas internat.

Alte cazuri speciale sunt cei 9 absolvenţi ai Grupului Şcolar Bivolărie, cu deficienţe de auz, care vor avea repartizat un interpret mimico-gestic. Ei susţin examenul în centrul de la Grupul Şcolar “Ion Nistor” de la Vicovu de Sus.

Conform calendarului, marţi, 3 iulie, va avea loc proba scrisă a examenului de limba şi literatura maternă, la care s-au înscris 17 candidaţi de la Colegiul “Laţcu Vodă” din Siret.

Miercuri, 4 iulie, este programată proba obligatorie a profilului (proba scrisă), la care sunt aşteptaţi să participe 6.384 de absolvenţi.

Vineri, 6 iulie, va avea loc ultima proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, cea la alegere, a profilului şi specializării.

Cel mai tensionat moment pentru candidaţi va fi cel al afişării rezultatelor, care va avea loc duminică, 8 iulie 2012.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor avea ocazia să depună contestaţii luni, 9 iulie, între orele 08:00–12:00.

Timp de trei zile, în perioada 10-12 iulie va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar vineri, 13 iulie 2012 vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de BAC 2012.


Intră acum și în grupul de