Motoscuter furat de la proprietarul dator pana cand acesta isi va restitui imprumutul


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 43 de ani din localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, s-a prezentat pe parcursul zilei de duminică, la organele de ordine din comună pentru a sesiza furtul unui motoscuter proprietate personală pe care l-a parcat în faţa gospodăriei sale.

Imediat, poliţiştii au demarat cercetările, iar în scurt timp au aflat că omul a parcat motoscuterul în fața porții de acces în curtea casei sale, iar în jurul orei 14:40, a constatat că acesta i-a fost sustras de către autori necunoscuţi.

Verificările ulterioare au stabilit faptul că proprietarul mijlocului de transport este dator cu suma de aproape 150 de lei la un magazin din localitate și pentru faptul că nu s-a achitat de datorie, administratorul firmei, un consătean de 62 de ani, a profitat de ocazie şi i-a luat motoscuterul, în valoare de 2.000 lei, pe care intenționa să-l înapoieze când își primea datoria.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

Tot duminică, dar aproape de orele 09:00 o femeie din comuna Dolheşti, gestionar al punctului de lucru aparţinând unei societăţi comerciale situat în localitatea Dolheştii Mici, a sesizat telefonic poliţiştii despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au sustras bunuri din magazin.

„Cu ocazia cercetării locului faptei s-a stabilit că în noaptea precedentă, persoane rămase deocamdată necunoscute au pătruns în curtea magazinului, pe poarta de acces, care a fost găsită închisă dar neasigurată, apoi prin îndepărtarea unei ferestre de pe aceeaşi laterală, care a fost scoasă din balamale și aruncată în curte, au pătruns în magazin”, ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Din interior, spărgătorii au plecat cu tot ce au crezut că poate fi mai de preţ fiind vorba de suma de 500 de lei precum şi mai multe sticle cu băuturi alcoolice (vin, coniac şi bere). Magazinul nu este asigurat cu sistem de alarmare sau de supraveghere video, în acest sens urmând a fi amendată conducerea acestuia, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de