USL pregateste suspendarea lui Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Uniunea Social Liberală a început să pregătească suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit unor surse ale Antena 3, cererea de suspendare a fost redactată de către juriştii USL. Documentul ar urmează să fie citit în plen.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc (PSD), a anunţat că documentul pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este finalizat, conţine 17 pagini şi se referă la ultimii doi ani şi jumătate.

Antena3 arată că potrivit unor surse parlamentare, Traian Băsescu a fost invitat la şedinţa de joi, în care se va va citi şi se va dezbate cererea de suspendare din funcţie a acestuia.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că există foarte multe motive pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. În plus, a mai spus Kelemen, UDMR ia în calcul ca parlamentarii săi să fie prezenţi în sală la votul pentru suspendare şi chiar să voteze

Documentul prin care se solicită suspendarea preşedintelui a fost finalizat şi va fi depus miercuri la CCR, mai arată Antena3.

Gandul.info arata ca potrivit Constituţiei, propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă preşedintelui. Şeful statului poate fi suspendat, cu votul majorităţii parlamentarilor, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei şi cu consultarea Curţii Constituţionale care dă un aviz consultativ. Dacă acest lucru se întâmplă, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea preşedintelui.


Intră acum și în grupul de