Un barbat de 51 de ani din localitatea Todiresti ii da dureri de cap primarului comunei Siminicea, judetul Suceava

Poliţiştii suceveni au primit o sesizare puţin mai neobişnuită, pe parcursul zilei de miercuri, din partea edilului şef al comunei Siminicea, judeţul Suceava, Gheorghe Haliţă, căruia un bărbat de 51 de ani îi dă mari dureri de cap de ceva timp încoace.

Primarul comunei a cerut ajutorul organelor de poliţie după ce la nivelul primăriei au fost înregistrate 179 de cazuri de tulburare de posesie, părțile vătămate fiind din comuna Siminicea. Vinovat de toate faptele este un bărbat din localitatea Todireşti, judeţul Suceava, ce locuieşte fără forme legale în satul Grigoreşti.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acesta a cultivat în ultimii ani mai multe suprafețe de teren de pe raza comunelor Siminicea și Hănțești, iar cu o parte din proprietarii de terenuri nu a încheiat acte de arendă și nu le-a achitat sumele datorate, existând în fiecare an plângeri de tulburare de posesie.

“Mai mult, bărbatul a fost somat de către reprezentanții primăriei să rezolve pe cale legală diferendele existente însă acesta promite mereu că aplanează conflictul, dar prin tergiversări și dezinformări nu face decât să amplifice tensiunile deja create”, ne-au mai comunicat sursele citate.

Şi în cursul acestui an, omul a cultivat mai multe suprafețe de teren de pe teritoriul celor două localități, dar de data aceasta nici măcar nu avea acceptul proprietarilor de drept, astfel că în cauză au fost întocmite 20 de dosare penale de tulburare de posesie, mulți din proprietarii ce dețin suprafețe mai mici de teren nedepunând până în prezent plângere.

La nivelul secției, s-a dispus intensificarea patrulării în zona culturilor pentru prevenirea comiterii unor fapte grave și pentru monitorizarea stării conflictuale.