55 de milioane de lei vechi, disparuti din casa unor batrani in conditii necunoscute


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni încearcă să afle cum au dispărut nu mai puţin de 55 de milioane de lei vechi din casa a doi bătrâni din localitatea Liteni, comuna Moara.

Cei doi soţi, de 83 şi respectiv 90 de ani, locuiesc, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, într-un imobil situat pe marginea DJ 209D Liteni – Zaharești, iar joi, în jurul prânzului, au constatat că le lipsește suma de 5.500 de lei pe care o țineau într-un borcan de sticlă, în dulapul situat în camera folosită ca dormitor.

Bătrânii nu au putut oferi organelor de poliţie nici un fel de relații în legătură cu dispariția acestor bani declarând că au verificat existența lor în urmă cu trei zile când au luat 50 lei și i-au dat fiicei lor pentru a cumpăra alimente.

“Din verificările efectuate, respectiv audierea unor martori, s-a stabilit că în ziua când s-a descoperit lipsa banilor, în jurul orei 09:00, în zona locuințelor situate pe DJ 209D, a fost văzut un autoturism de culoare verde, cu numere de înmatriculare provizorii, în care se aflau două persoane care ofereau spre comercializare covoare și care au intrat în curte și în locuința celor doi soți”, ne-au comunicat sursele citate.

Din păcate nici acest lucru nu a putut fi confirmat de către victime din cauza faptului că bătrâna are probleme de vedere, iar soțul său se afla în grădina casei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de