Doua zile incarcate pentru politistii de frontiera suceveni, cu capturi masive de tigari de contrabanda si focuri de arma trase pentru prinderea traficantilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zilele de vineri şi sâmbătă au fost unele încărcate pentru organele de ordine din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava având parte de capturi masive de ţigări de contrabandă şi de necesitatea tragerii de focuri de armă pentru prinderea traficanţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul STPF Suceava, comisar Ilie Poroch, patru dintre focurile de armă au fost trase de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, sâmbătă seară aproape de orele 20:00, când au observat două atelaje hipo, care se deplasau dinspre frontiera de stat către localitatea Vicovu de Sus.

„Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora moment in care atelajele hipo au schimbat direcția de mers încercând să fugă pentru reținerea unuia dintre traficanţi organele de ordine fiind nevoite să folosească conform legii armamentul din dotare fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce” ne-a declarat Ilie Poroch.

La cercetarea terenului au fost descoperite mai multe colete care conțineau 12.000 pachete cu țigări de provenienta ucraineană în valoare de aproape 900 de milioane de lei vechi.

Vineri seară, în jurul aceloraşi ore ca şi în cazul precedent tot o patrulă a poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Rădăuți a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism colete voluminoase. Imediat oamenii au fost somaţi verbal să se oprească dar când au văzut oamenii legii că se apropie, traficanţii au lăsat totul baltă şi au rupt-o la fugă către ţara vecină.

În urma cercetării zonei, lângă autoturism precum și în acesta au fost descoperite mai multe colete ce conțineau circa 17.500 de pachete cu țigări de proveniență Republica Moldova în valoare de peste 122.000 de lei.

De focuri de armă au avut parte şi lucrătorii SPF Izvoarele Sucevei dar sâmbătă dimineaţă în jurul orelor 06:15 când au descoperit, la aproximativ 2 km de linia de frontieră spre interior 59 colete învelite in folie neagră şi albastră. Totodată în apropierea acestora a fost zărită şi o persoană de sex masculin care nu s-a supus somaţiilor verbale “lucrătorii noştri fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase 2 focuri de avertisment în plan vertical iar în acel moment bărbatul a fugit pe teritoriul statului Ucrainean. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului” după cum ne-a declarat comisar Ilie Poroch.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproape 30.000 de pachete cu țigări de contrabandă de provenienţă ucraineană în valoare de circa trei miliarde de lei vechi.

În toate cele trei cazuri se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acţiunile de contrabandă și a documentării întregii activități infracționale iar toate ţigările găsite de organele de ordine au fost ridicate în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de