Doua masini implicate in grave accidente de circulatie, pe parcursul zilei de duminica, s-au rasturnat in afara carosabilului din cauza vitezei excesive


Intră acum și în grupul de

Două accidente grave de circulaţie au avut loc pe parcursul zilei de duminică pe drumurile din judeţul Suceava, principalul motiv care a dus la producerea acestora fiind viteza excesivă.

Potrivit IPJ Suceava, primul incident rutier s-a înregistrat la doar o oră distanţă după miezul nopţii pe DN 2H, pe raza comunei Horodnic de Jos, când un şofer de 40 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul, i-a apărut brusc în faţă un câine, pe care dorind să îl evite a tras de volan dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă în partea dreaptă, a lovit un pom ornamental, după care s-a răsturnat pe câmp, oprindu-se pe cupolă.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a altor trei, pasageri în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel de-al doilea a avut loc în jurul orelor 05:30 pe DN 18, pe raza localităţii Iacobeni. În urma accidentului a fost nevoie şi de intervenţia pompierilor din cadrul Detaşamentului Vatra Dornei deoarece după ce maşina implicată în incident s-a răsturnat în afara părţii carosabile, tot pe cupolă, autovehiculul a fost cuprins şi de flăcări.

Maşina, marca Dacia Solenza, a ars în proporţie de 90% dar cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că după producerea accidentului, aprinderea autoturismului a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Cazul a fost preluat de organele abilitate.


Intră acum și în grupul de