Vicovean de 51 de ani aproape de a fi linsat de oamenii carora le-a promis locuri de munca in strainatate


Intră acum și în grupul de

Doar organele de ordine din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au putut să-l scape pe un localnic de 51 de ani de furia a circa 25 de persoane care au dat buzna în curtea locuinţei bărbatului pentru a l-i se da socoteală.

Oamenii erau nemulţumiţi de faptul că după ce le-a pretins diferite sume de bani, vicoveanul le-a promis că îi va ajuta să plece la muncă în străinătate iar plecarea nu a mai avut loc din cauza faptului că, toate contractele de muncă care au fost încheiate în acest sens, au fost anulate.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, cercetările efectuate au stabilit că în perioada mai-iunie 2012, bărbatul a indus în eroare prin încheierea unor contracte mai multe persoane din oraşul Vicovu de Sus şi din localităţile învecinate, promiţându-le ca vor pleca la munca în Germania la diferite date prin intermediul unei societăţi comerciale din judeţul Braşov, contra sumei de 150 de euro şi 170 lei, deşi cunoştea faptul că nu sunt condiţii spre a fi realizate. Mai mult verificările au scos la iveală existenţa nu doar a 25 de astfel de contracte ci aproximativ 120 omul recunoscând că a încasat deja diverse sume de bani de la oamenii înşelaţi.

„54 de persoane au fost audiate şi au formulat plângeri împotriva bărbatului constituindu-se și părți civile în cauză, fiind stabilit un prejudiciu de peste 8.000 de euro. Mai mult, în cauză s-a dispus efectuarea unei percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri ce fac obiectul cercetărilor, fiind indisponibilizat un autoturism şi un laptop iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune” ne-au comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de