Patru eleve din judetul Suceava au luat 10 curat la Bacalaureat. Vezi aici cine sunt acestea


Intră acum și în grupul de

Patru absolvente de clasa a XII-a din judeţul Suceava s-au remarcat în acest an la Bacalaureat, promovând “examenul maturităţii” cu media 10.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, elevele sucevene care au obţinut nota maximă la toate probele examenului de Bacalaureat sunt:

1. Clara Alexandra Căşuneanu de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava
2. Adriana Silvia Dobrescu de la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei
3. Maria Moisiuc de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava
4. Roxana-Elena Rusu de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi

Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Suceava, în urma primei sesiuni a BAC-ului, a fost, înainte de contestaţii, de 46,98%.

Anul trecut, în urma sesiunii din luna iulie a examenului de Bacalaureat, Suceava s-a aflat printre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte rata de promovare, situându-se pe locul al doilea pe ţară. Astfel, înainte de contestaţii, promovabilitatea la nivelul judeţului Suceava a fost de 65,03%, iar după contestaţii, de 66,25%. Nici o medie de 10 nu a fost obţinută în ediţia 2011 a Bacalaureatului la Suceava.

Dacă în 2011, au fost înregistrate 3.515 contestaţii, anul acesta, după prima sesiune a “examenului maturităţii” au fost depuse doar 1.717 contestaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, până în prezent nu a fost încă întocmită o statistică pe discipline a contestaţiilor.

Timp de trei zile, în perioada 10-12 iulie, va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar vineri, 13 iulie 2012 vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de BAC 2012.


Intră acum și în grupul de