Zece Consilii locale sucevene au fost constituite dupa mai multe convocari


Intră acum și în grupul de

Constituirile de Consilii locale din judeţ s-au încheiat luni după amiaza, a informat prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, zece Consilii locale sucevene au fost constituite după mai multe convocări, în cazul Consiliului local al oraşului Solca fiind necesare patru convocări întrucât nu se realiza cvorumul legal de şedinţă, de două treimi din consilierii aleşi. De asemenea, Sinescu a arătat că pentru alte nouă Consilii locale din judeţ a fost necesară convocarea de două sau de trei ori.

Odată cu constituirea Consiliilor locale au fost aleşi şi viceprimarii în 109 localităţi, în timp ce în comunele Dorneşti, Hănţeşti, Satu Mare, Slatina şi Ulma alegerea viceprimarului s-a amânat pentru o şedinţă ulterioară.

În urma alegerilor locale în cele 114 localităţi din judeţul Suceava au fost aleşi 59 de primari din partea PDL, 51 din partea USL şi patru independenţi. Din cei 109 viceprimari aleşi până în prezent PDL are 38, PSD-35, PNL a obţinut 25 de viceprimari, UNPR şi PPDD trei viceprimari, un viceprimar e PRM, iar cinci viceprimari sunt independenţi. În cele 114 consilii locale au fost validaţi şi au depus jurământul un număr 1.528 consilieri locali. “În majoritatea unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Suceava procesul de constituire a noilor consilii locale a decurs fără probleme deosebite. În tot judeţul există acum administraţie pusă pe funcţii, în exercitarea atribuţiilor şi fiecare comunitate trebuie să ştie că este condusă, are consiliu local, primar”, a declarat prefectul de Suceava.


Intră acum și în grupul de