Numarul locurilor bugetate alocate USV pentru masterat in anul universitar 2012-2013 a crescut cu 28%


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat 435 de locuri fără taxă pentru programelor de studii de masterat desfășurate de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), în anul universitar 2012 – 2013.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USV, lect. Adina Ignat, comparativ cu anul trecut, instituţia suceveană de învăţământ superior beneficiază de o creştere cu 28 % a numărului de locuri bugetate. Cele 435 de locuri se distribuie în 400 locuri pentru absolvenţi români şi 35 locuri pentru absolvenţi de origine etnică română sau cu domiciliul în străinătate.

Oferta USV este completată de 1.070 locuri în regim cu taxă, taxa situându-se între 1.600 lei și 2.700 lei, în funcție de programul de studii de master ales.

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a aprobat repartizarea locurilor finanţate de la buget şi a celor cu taxă pentru fiecare dintre programele de studii de masterat activate în anul academic 2012 -2013, fiind stimulate domeniile prioritare şi programele de studii universitare de master performante, cu încadrarea în cifra maximă de școlarizare aprobată pentru masteratele acreditate de către ARACIS.

Adina Ignat mai precizează că Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează în anul academic 2012 – 2013 un număr de 38 de programe de studii de masterat acreditate, iar numărul de locuri alocat fiecărui program este prezentat în situaţia anexată.

“Absolvenţii de studii de licenţă sunt invitaţi să-şi continue parcursul de învăţare în cadrul programelor de masterat, beneficiind de resursele umane şi materiale performante în cadrul Universității Ştefan cel Mare din Suceava.

Reamintim cu acest prilej că oferta USV pentru absolvenții de liceu include 1.136 de locuri bugetate și 2.242 locuri cu taxă, la 48 de programe de studii”, mai informează purtătorul de cuvânt al USV.


Intră acum și în grupul de