Daca vor fonduri de la Primarie, ONG-urile sucevene trebuie sa gaseasca o formula de asociere si sa stabileasca o prioritate a proiectelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Asociaţiile non-profit şi ONG-urile ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au fost convocate la discuţii de către conducerea administraţiei publice locale în vederea îmbunătăţirii colaborării dintre cele două părţi.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, primarul oraşului, Ion Lungu, a declarat că discuţiile purtate au făcut referire în special la gradul de implicare al Primăriei în sprijinul financiar al proiectelor derulate de ONG-uri şi tipul acţiunilor desfăşurate de organizaţii şi asociaţii.

Primarul Sucevei le-a sugerat însă celor 22 de organizaţii prezente la întâlnire să găsească o formulă de asociere dacă vor dori să mai beneficieze de finanţare din partea municipalităţii, şi, totodată, să realizeze şi o prioritizare a proiectelor pe care vor să le deruleze.

“Vom încerca să lucrăm de acum înainte în mod organizat, nu haotic cum s-au derulat lucrurile până acum, şi le-am propus să găsească o formă de asociere, iar apoi să stabilească o prioritate a proiectelor cu o singură condiţie, ca în urma acţiunilor derulate câştig de cauză să aibă comunitate. Nu ascund faptul că au venit şi proiecte de genul că vor să facă o excursie în Germania, iar Primăria nu mai poate plăti aşa ceva, vă spun cu toată sinceritatea că bani pentru excursii şi proiecte personale nu vom aloca”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de