Primarul Ion Lungu face apel la suceveni sa-si achite facturile la Termica pentru a putea beneficia de apa calda pe timpul verii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Populaţia municipiului reşedinţă de judeţ va fi nevoită să-şi achite o mare parte din datoriile înregistrate faţă de societatea Termica dacă doreşte să beneficieze de apă caldă pe timpul verii şi de agent termic pentru perioada rece.

Pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, edilul şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut “un apel din suflet” către toţi locuitorii care se ştiu cu datorii la asociaţie pentru a încerca să facă un efort acum pe timpul verii când cheltuielile sunt mai mici şi să plătească o parte cât mai mare din sumele restante a căror cuantum total se ridică la circa 212 miliarde de lei vechi.

În caz contrar, în ciuda tuturor eforturilor pe care municipalitatea le face, societatea de termoficare a oraşului se va afla în imposibilitatea achiziţionării de cărbune pentru iarna următoare.

“Fac un apel din suflet către toţi sucevenii de bună credinţă de a achita facturile către termoficare pentru a putea beneficia de apă caldă pe timpul verii. Am avut în acest sens şi discuţii cu conducerile Asociaţiilor de proprietari din municipiu şi încercăm măcar 20 de miliarde de lei vechi să adunăm de la populaţie, iar Primăria va încerca să achite lunar alte cinci miliarde pe lună”, a declarat Ion Lungu.

Totodată, ocupantul fotoliului de conducere al administraţiei publice locale a adăugat că în această vară nu se va mai opri total furnizarea apei calde în întreg municipiul, ci vor fi doar sistări temporare de o săptămână sau maxim două în zonele unde se vor face intervenţii “punctuale”.

Potrivit conducerii municipalităţii, lucrările de refacere şi reparare a reţelelor de apă caldă şi agent termic vor avea loc în toate cartierele oraşului fiind vorba de 22 de intervenţii locale plus schimbarea a 30 de metri de conductă magistrală din zona Mărăşeşti.

Şantierele urmează a fi începute cu data de 1 august şi se doreşte ca lucrările să fie finalizate cel târziu pe 1 septembrie.


Intră acum și în grupul de