Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava: evenimente si declaratii LIVE


Intră acum și în grupul de

A inceput sedinţa ordinară a Consiliului Judetean Suceava, care are loc in sala de şedinţe „Bucovina” din incinta Palatului Administrativ din municipiu.

Pe ordinea de zi sunt 25 de proiecte.

Nicolae Cezar Platec (PDL) a fost validat in cadrul CJ Suceava, dupa ce a depus juramantul. El il inlocuieste pe Dorin Tibeica, declarat incompatibil.

Se voteaza pe buletine de vot, dupa ce vicepresedintele CJ Suceava, Alexandru Baisanu si consilierul liberal Brînduşel Nichitean s-au abtinut pentru a se vota deschis.

Vor fi desemnaţi şapte consilieri judeţeni ca împuterniciţi mandataţi ai CJ Suceava, în calitate de acţionar unic, pentru a îndeplini atribuţiile Adunării Generale a Acţionarilor la Societatea Comercială “Drumuri şi Poduri” Suceava.

Propunerile sunt: Ioan Bădeliţa (PDL), Neculai Bereanu (PDL), Niculai Bosancu (PSD), Mihai Grozavu (PSD), Ilie Niţă (PNL), Sorina Barbu (PDL), Adrian Artene (PP-DD).

Neculai Bereanu s-a retras, in locul sau fiind propus Gheorghe Chisovan.

Alexandru Baisanu nu a fost de acord cu propunerile pentru Consiliul de Administraţie de la “Drumuri si Poduri” si a cerut o prima runda de nogocieri.

Negocierile au luat sfarsit si au fost inlocuiti Neculai Bereanu cu Gheorghe Chisovan si Sorina Barbu cu Paul Boanches.

S-a reluat si modul de vot in CJ pentru Consiliile de Administratie ale institutiilor subordonate CJ si se voteaza deschis.

Propunerile pentru Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt consilierii judeţeni Tudor Plăcintă (PDL) şi Gheorghe Iacob (PSD), iar ca supleanţi ai acestora, Tiberiu Beldiman (PNL) şi Ioan Bădeliţă (PDL). Pentru Consiliile de Administraţie de la Muzeul Bucovinei şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” sunt propuşi consilierii Sorina Barbu (PDL) şi Dan Dascălu (PDL), respectiv Carmen Agoutin (PSD).

Tot în şedinţa de joi au fost desemnaţi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava în Consiliile de Administraţie ale unităţilor din învăţământul special, pentru aceste posturi fiind propuşi Carmen Agoutin (PSD), Adrian Artene (PP-DD) şi Ioan Bădeliţă (PDL) la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Virginel Iordache (PSD) – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Ovidiu Arganişciuc (PC) – Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Radu Pentiuc (PDL) – Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi, Dan Dascălu (PDL) – Grădiniţa Specială Fălticeni, Mihai Grozavu (PSD) şi Ovidiu Milici (PSD)- Liceul Tehnologic Special Bivolărie şi Cristian Cuciurean (PDL) – Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

Ordinea de zi initiala a fost finalizata. Consilierii judeteni au inceput discutiile pe cele 5 puncte de pe ordinea de zi suplimentara.


Intră acum și în grupul de